Toe aan privacy? Maak een Bamboehaag!

De woekerende variant van de bamboehaag, de Phyllostachys, komt uit een groot gebied van de Himalaya tot Japan. De niet woekerende variant komt uit de bergen van China. Deze variant heeft een fijn blad en vrij dunne halmen.

Voordelen bamboe

  • Het is een sterke plant en gaat lang mee
  • Minimaal onderhoud aan bamboe
  • Bamboe brengt sfeer in de tuin
  • De meeste planten zijn winterhard
  • Het is een mooie plant om te zien
  • De plant groeit snel en zorgt voor privacy

Soorten bamboe

Er bestaan totaal 1575 geïdentificeerde houtige en kruidige soorten bamboeplanten in 111 verschillende geslachten. De kruidachtige bamboe is meestal klein en lijkt erg op gras, terwijl de houtachtige tot 40cm hoog en 30cm in diameter kan worden en worden daarom verward met bomen.

Hoe snel groeit bamboe?

Bamboe bestaat uit zo veel verschillende soorten en elke soort heeft een unieke groei. Ze zeggen dat bamboe 1 meter per dag kan groeien, maar dat is flauwekul. De meeste bamboe soorten groeien namelijk “maar” tussen de 5 en 20cm per dag.

Echter, er staat een record voor de snelst groeiende bamboeplant op aarde en deze groeit tot wel 91cm per dag. Dat is omgerekend 4cm per uur, bizar!

Deze bizarre groeisnelheid kan alleen bereikt worden als de plant op een plek groeit met een voedingsrijke grond en met perfecte weersomstandigheden. De balans van luchtvochtigheid en warmte moet dan perfect zijn. De snelst groeiende bamboesoort momenteel is de Madake bamboe.

De plaatsing

De bamboe staat graag in halfschaduw of in de volle zon. Plaats 1 plant per meter of 3 planten per twee meter. Indien je snel een dichte haag wilt, plant dan 2 bamboe planten pet meter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Met Japanse split een Japanse tuin aanleggen

Met Japanse Split een Japanse tuin aanleggen Hoe leg je een Japanse tuin aan? Vaak komt er bij het ontwerp…

Gazontips onderhoud winter

Blad in je gras is niet goed. Ten eerste zorgt het voor verstikking van je gras. Ten tweede komt er…

Eigen waterput maken

Eigen sproeiinstallatie Waterputten zijn op dit moment booming. Na de laatste droge en hete zomer denken veel mensen na over…