Met Japanse split een Japanse tuin aanleggen

Met Japanse Split een Japanse tuin aanleggen
Hoe leg je een Japanse tuin aan? Vaak komt er bij het ontwerp symboliek of bepaalde ideeën bij kijken. Maar ook zonder symboliek kun je een tuin in Japanse stijl aanleggen.

Wat is er nodig voor een Japanse tuin?

Rustige uitstraling
Natuurlijke materialen
Looppaadjes
Hoogteverschillen
Waterpartijen

Rustige uitstraling
Een Japanse tuin moet rust uitstralen, het is een plek waar je tot jezelf kunt komen. In je eigen achtertuin kun je zo’n rustplek maken. Zorg voor meditatieplekjes als je daar behoefte aan hebt.

Natuurlijke materialen
Stenen, sierkeien en breukstenen vormen een belangrijk onderdeel van een tuin in Japanse stijl. Naast bomen, bamboe en mos of een andere bodembedekker. De beplanting is vaak kleurrijk, Azalea en Skimmia geven kleur aan de tuin.

Looppaadjes en meditatieplekken
De looppaden worden aangelegd met Japanse split. Dit is een sierlijke splitsoort in aardekleuren. Het zorgt voor een natuurlijke sfeer in de tuin. Japanse split is te koop in diverse gradaties en heeft meerdere kleuren.

Met grind (bijvoorbeeld Beach Pebbles) wordt vaak een groot deel van de tuin bedekt. Sierkeien of breukstenen zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Deze worden meestal langs de grindpaden of in de tuin geplaatst. Het grind wordt in mooie vormen aangeharkt.

Hoogteverschillen
Zorg dat je tuin niet te vlak is. Hoogteverschillen zorgen voor een natuurlijke uitstraling en geven zicht op onverwachte hoekjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Toe aan privacy? Maak een Bamboehaag!

De woekerende variant van de bamboehaag, de Phyllostachys, komt uit een groot gebied van de Himalaya tot Japan. De niet…

Gazontips onderhoud winter

Blad in je gras is niet goed. Ten eerste zorgt het voor verstikking van je gras. Ten tweede komt er…

Eigen waterput maken

Eigen sproeiinstallatie Waterputten zijn op dit moment booming. Na de laatste droge en hete zomer denken veel mensen na over…